אז בעצם בתכל'ס הם נהגו שלא כשורה?
הרבי אומר שכשאמרה רבקה ליעקב 'עלי קללתך בני' הכוונה היתה לעורר בו תנועה של מסירות נפש.
ואם הוא עניין שלא כשורה מה עניין מסירות נפש לכאן?
אז בעצם בתכל'ס הם נהגו שלא כשורה?
כך לכאורה.
בכ”מ ברש”י עה”ת משמע שהברכות הגיעו ליעקב ביושר הדרך לזה נעשתה רק באופן של רמיה.
פספסו או לא פספסו -לא משנה, האם כוונו לרצון העליון? או שמא עליהם להתחרט ולעשות תשובה?תיתי לי כתב: ↑13 אוקטובר 2022, 15:04כך לכאורה.
אלא שמכאן י”ל שהוא ע”ד ”לאונסו שאני” שאז אין כל דרישה מהם לנהוג אחרת ואדרבא, כיון שהדבר נובע דווקא מצד רוממותם של אותם חסידים, אך ודאי שאת המעשה הספציפי ההוא הם פספסו, כן, האדם לפעמים מוגבל באופן בו לא ניתן לרקוד על שני החתונות. (ומ”מ יעויי”ע בשיחת אמור ה’תנש”א שמשם משמע שהדבר אפשרי בדורנו)
דרישותיו של הקב”ה נמדדות לפי מה שמצופה מיהודי. היינו, במקרה בו יהודי אינו יכול לקיים מצוה כלשהי ה”ה בגדר אנוס ופטור מקיום אותה המצווה.דודעלע כתב: ↑18 אוקטובר 2022, 15:00פספסו או לא פספסו -לא משנה, האם כוונו לרצון העליון? או שמא עליהם להתחרט ולעשות תשובה?תיתי לי כתב: ↑13 אוקטובר 2022, 15:04כך לכאורה.
אלא שמכאן י”ל שהוא ע”ד ”לאונסו שאני” שאז אין כל דרישה מהם לנהוג אחרת ואדרבא, כיון שהדבר נובע דווקא מצד רוממותם של אותם חסידים, אך ודאי שאת המעשה הספציפי ההוא הם פספסו, כן, האדם לפעמים מוגבל באופן בו לא ניתן לרקוד על שני החתונות. (ומ”מ יעויי”ע בשיחת אמור ה’תנש”א שמשם משמע שהדבר אפשרי בדורנו)
לצערי איני מונח דיי בסוגיא זו, אך אאל”ט מסירות נפשו של יעקב היתה מפאת קפידתו של יצחק ולא מפאת שאינו בדין ליעקב ליטול את ברכות עשיו.
נושא תשלומי שחרית רחב הוא, וכמדומה שקשה לתמצתו במילים ספורות.דודעלע כתב: ↑03 אוקטובר 2022, 12:02 יש כל מיני הלכות שהוא יכול להשתפר בהם, לדוגמא: להתפלל תשלומין אם הוא פספס שחרית בלי חכמות, לא לעבור בפני המתפלל גם במחיר תפילה במניין, לא להתפלל בזמן שהוא צריך לנקביו גם במחיר הפסד המניין כנ"ל, הבנתם כבר את הכיוון...
הנפש הירושלמית מתחלחת מהמחשבה להפסיד כל כך הרבה תפילות במניין ודברים שבקדושה בגלל 'קלייניקייט' שכאלה
גם השו"ע החסידי לא בדיוק זורם.. הוא יודע שהחלטות כאלה יובילו כנראה ללחץ ובלבול וקצת הרבה היפך השמחה, אבל בשו"ע השיקולים האלה לא כתובים...
אה"נ שכן צריך להיות, אך לפועל קא חזינן שפעמים רבות העניין לא נפעל (וידוע הביאור בזה, שלא למדו די חסידות), ועליו תשאל השאלה.